Politic

Un deputat din Timiș a inițiat un proiect de lege prin care personalul TESA din spitalele de psihiatrie să fie testate psihologic

Un deputat din Timiș a inițiat un proiect de lege prin care personalul TESA din spitalele de psihiatrie să fie testate psihologic

Juristul Spitalului de Psihiatrie din Jebel, arestat în cazul atacului cu un cuțit într-o sală de cinema din Timișoara a suferit recent un deces în familie, susține deputatul PSD Bianca Gavriliță, fost manager al spitalului din comuna Jebel. Parlamentarul a afirmat astăzi că a inițiat un proiect de lege prin care personalul TESA din spitalele de psihiatrie să fie testate psihologic.

Deputatul Bianca Gavriliță a precizat că îl cunoaște pe bărbatul respectiv care a atacat în sala de cinema de pe vremea în care era director al spitalului. „Eu acolo l-am găsit când am venit manager. Era angajat al spitalului. Nu am avut probleme cu dumnealui. Am înțeles că a avut un eveniment nefericit în familie, decesul tatălui, și probabil că a fost un moment declanșator în care s-a decompensat. Eu am încercat în perioada în care am fost manager să fac testări psihologice și personalului TESA, nu doar personalului medical, tocmai pentru că oamenii aceștia interacționează cu bolnavii și riscul să fie probleme și să se decompenseze este mare. Personalul TESA nu intră în acest gen de testare, conform legislației. În noua lege am cerut ca toate persoanele care lucrează cu bolnavii internați în astfel de spitale să fie testate”, a explicat deputatul PSD, Bianca Gavriliță.

Reamintim, în urmă cu câteva zile, la Timișoara a avut loc un atac în sala de cinema, iar printre victime s-a aflat chiar actorul Raul Andrici, protagonist în filmul care rula. Agresorul în vârstă de 36 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*