Economic

CCIAT a găzduit Forumul Internațional de Afaceri Republica Cehă – Federația Rusă – Grecia – România

CCIAT a găzduit Forumul Internațional de Afaceri Republica Cehă – Federația Rusă – Grecia – România

Eveniment în premieră organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Este vorba despre FORUMUL INTERNAȚIONAL DE AFACERI Republica Cehă – Federația Rusă – Grecia – România, care a avut loc azi la Centrul Regional de Afaceri, în Sala Europa.

Scopul evenimentului l-a reprezentat valorificarea oportunităților de afaceri și investiții dintre județul Timiș și aceste țări și regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe. “Astăzi sunt peste 30 de entități străine. Suntem foarte mulțumiți că am reușit să facem acest lucru. Au început colaborările în toate domeniile de activitate. Camerele de Comerț reprezintă firme puternice din țara din care vin”, a transmis președintele executiv al CCIA Timiș, Florica Chiriță.

Din delegațiile străine au făcut parte din reprezentanți ai camerelor de comerț partenere din aceste țări și din 40 de companii din toate sectoarele de activitate. Alături de firmele românești, la Forum vor fi prezente firme din Italia, Serbia și Ungaria.

La sesiunea plenară au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ai administrației publice locale, ai instituțiilor și serviciilor deconcentrate care reglementează funcționarea unei firme în România, universități, corpul diplomatic al țărilor participante acreditat în România și al României în aceste țări.

Acțiunea a fost organizată în contextul misiunilor economice și al vizitelor organizate de CCIA Timiș în cursul acestui an în Republica Cehă – la inițiativa și invitația Consiliului Județean Timiș, CCIAT și firmele timișene au participat la un eveniment de promovare a județului în orașele Praga, Plzen și Karlovy Vary, în Federația Rusă, la Moscova și Saint Petersburg și în Grecia, la Salonic. De asemenea, acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor acțiuni oferă cadrul instituțional adecvat pentru derularea de acțiuni comune.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*