Social

Sute de scandalagii amendaţi la Timişoara

Sute de scandalagii amendaţi la Timişoara

Polițiștii locali au efectuat în ultima săptămână ample acțiuni pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la ordinea și liniștea publică, mai exact Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Aceasta deoarece și de aici decurg foarte multe situații care pot duce la violențe stradale, în condițiile în care în ultima perioadă s-a constatat o creștere a acestora. Astfel, numai în ultima săptămână, au fost aplicate 411 sancțiuni la Legea 61/1991, pentru fapte precum tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, prin strigăte sau larmă, săvârșirea în public de acte și fapte obsecene, amenințări cu alte de violență, proferarea de injurii, alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menținere a ordinii publice fără motiv întemeiat, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum drumuri, parcuri, stații ale mijloacelor de transport, refuz de legitimare.

Cele mai multe probleme au fost constatate în zone precum Aleea Studenților, Calea Aradului, Aurelianus, Calea Buziașului, I. Văcărescu, Peneș Curcanul, T. Vladimirescu. Spre exemplu, numai în cursul zilei de ieri au fost aplicate 56 de amenzi la Legea 61/1991 în special pentru consum de alcool în locații precum Republicii – Gara de Nord, Parcul Dacia, platoul Dâmbovița, Complexul Studențesc. Pentru faptele menționate sancțiunile sunt cuprinse între 200 și 1000 lei.

Poliția Locală va continua în următoarea perioadă acțiunile punctuale pentru a depista persoanele care încalcă prevederile legale și pentru a preveni astfel degenerarea unor situații în cazuri mai grave.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*