Social

Atenție, nu lipiți afișe publicitare pe dispozitivele de dirijare a traficului!

Atenție, nu lipiți afișe publicitare pe dispozitivele de dirijare a traficului!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal desfășoară, pe lângă activitățile de verificare a existenței autorizațiilor pentru clădirile în construcții, ori privind demararea procedurilor de reabilitate a clădirilor degradate, și aspectul referitor la amplasarea de afișe, panouri și alte sisteme publicitare conform prevederilor legale.

Astfel, anul acesta au fost constatate și luate măsurile de sancționare în cazul a 207 de persoane fizice și juridice, amenzile fiind aplicate conform Legii 50/1991 republicată, Legii 185/2013 și HCL 371/2007 modificată. Au fost constatate nereguli privind lipsa autorizațiilor necesare pentru montarea de panouri sau alte sisteme publicitare de către societăți comerciale care își pun numele firmei pe clădirile în care își desfășoară activitatea, dar și cazuri în care sunt lipite postere și afișe publicitare, unele de mari dimensiuni în locuri în care acest lucru este interzis.

Spre exemplu, societatea AD Trend Advertising 2017 SRL a fost sancționată cu 4.000 de lei deoarece a amplasat un mesh publicitar pe o clădire de pe Splaiul T. Vladimirescu, fără aviz din partea Primăriei. Aceeași firmă a fost sancționată cu 3.000 de lei deoarece a mai amplasat un mesh de mari dimensiuni pe schela de pe clădirea situată pe aceeași stradă, fără aprobare, conform Legii 185/2013.

Poliția Locală atrage din nou atenția atât persoanelor fizice cât și celor juridice că sancțiunile pentru nerespectarea legislației din domeniu și neobținerea documentației pentru amplasarea de panouri publicitare ori cu denumirea firmei sunt mari, ajungând până la 10.000 lei, motiv pentru care sunt obligați să obțină toate avizele din partea Primăriei Timișoara.

De asemenea, în ceea ce privește lipirea de afișe și postere publicitare de către organizatorii de evenimente, acestea trebuie să se facă doar în locurile autorizate, sancțiunile fiind de asemenea mari, organizatorii de evenimente fiind și obligați să le îndepărteze în termen de 15 zile de la desfășurarea evenimentului, în caz contrar riscând sancțiuni între 1.000 și 2.000 lei.

De asemenea, un aspect important asupra căruia Poliția Locală atrage atenția, fiind efectuate și verificări în acest sens, este cel al cazurilor în care organizatorii de evenimente lipesc afișe publicitare pe automatele și dispozitivele de dirijare a traficului, împiedicându-se astfel aurarea acestora și existând posibilitatea de a produce disfuncționalități în funcționare ce implică grave riscuri în fluidizarea și siguranța traficului rutier și pietonal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*