Social

1.000 de lei, „taxa” pentru nesimţire. Ce a făcut un timişorean

1.000 de lei, „taxa” pentru nesimţire. Ce a făcut un timişorean

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează, pe lângă patrulările zilnice pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, și verificări pentru identificarea persoanelor care sunt surprinse de camerele de supraveghere depozitând resturi în locațiile în care frecvent se formează rampe clandestine de gunoi.

Această activitate presupune timp, dar în toate cazurile sunt luate de fiecare dată măsurile legale prevăzute actele normative în vigoare. Pe lângă cazurile în care cei certați cu bunul simț sunt surprinși de camerele video, există și situații în care cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat sprijină Poliția Locală, transmițând imagini cu persoane surprinse abandonând deșeuri.

Spre exemplu, un bărbat a fost fotografiat, cu salteaua în brațe, ducând-o pe strada Semenic pentru a scăpa astfel de ea. Cel în cauză a fost identificat ulterior de polițiștii locali care i-au aplicat o sancțiune de 1.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția persoanelor certate cu bunul simț că riscă sancțiuni drastice în cazul în care aruncă deșeuri pe domeniul public și că foarte multe zone din oraş sunt monitorizate prin camere video deci pot fi surprinse și apoi identificate foarte ușor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*