Cultură

Tablourile lui Corneliu Baba, succes răsunător la Beijing

Tablourile lui Corneliu Baba, succes răsunător la Beijing

Şapte dintre tablourile pictorului Corneliu Baba, aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Timişoara, au revenit, în condiţii de siguranţă deplină, din China!

Operele, cu o valoare de asigurare mai mare de un sfert de milion de euro, au fost expuse la Muzeul Academiei Naţionale de Arte din Beijing, alături de alte creaţii extrem de valoroase ale lui Salvador Dalí şi Pablo Picasso.

Acest lucru, confirmă specialiştii din domeniu, a dus la creşterea cotei picturilor lui Corneliu Baba şi, implicit, a prestigiului instituţiei care le conservă – Muzeul de Artă Timişoara.

Cele şapte tablouri, care au fost admirate la Beijing de mii de oameni, în ultimele luni, sunt: “Somnul”, “Spaniola”, “Nud”, “Regele nebun, eu sunt regele”, “Spaima”, Autoportret”, “Pieta”.

Colaborarea cu Muzeul Academiei de Arte din Beijing nu se încheie aici. Colecţia de tablouri a pictorului român, aflată în patrimoniul Muzeului de Arta Timişoara, va reprezenta o temă de cercetare pentru mai multi artişti din Beijing.

Muzeul de Artă din Timişoara are, în prezent, cea mai mare colecţie de lucrări şi obiecte ale lui Corneliu Baba. În total 27 de piese, toate donate de soţia pictorului – Constanţa Baba.

Galeria Corneliu Baba, alături de celelalte expoziţii permanente de la Muzeul de Artă Timişoara – Pictură veche bănăţeană, Icoane bănăţene, Artă modernă românească, Artă europeană – îşi aşteaptă vizitatorii, de marţi, până duminică, între orele 10:00  – 18:00.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*