Social

Firmele din zona Dacia, verificate de polițiștii locali. Câte amenzi au dat

Firmele din zona Dacia, verificate de polițiștii locali. Câte amenzi au dat

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială împreună cu inspectori din cadrul Biroului Autorizare Activități Comerciale din cadrul Primăriei Timișoara au desfășurat zilele trecute o amplă acțiune de verificare a societăților comerciale care desfășoară activități pe linie de jocuri de noroc sau pariuri sportive în special, dar și alte societăți comerciale din zona Dacia.

În ceea ce privește prima categorie, s-a constatat că firmele care desfășoară astfel de activități funcționează legal, deținând licențele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 298/2013, privind organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, precum și celalte acte normative în vigoare, oficiul menționat având competență exclusivă în autorizarea, controlul și sancționarea acestei activități. În zona respectivă au fost identificate nouă astfel de societăți.

Au fost verificate și alte firme care desfășoară și activitatea de alimentație publică café-bar, dar sunt licențiate și pentru pariuri sportive și jocuri de noroc cu aparate de tip slot, acestea fiind sancționate pentru că nu dețineau acord de funcționare pentru activitatea de café-bar desfășurată, conform Legii 650/2002. Este vorba despre societățile Reflektor Events și New Mozzart SRL, prima dintre acestea fiind la a doua sancțiune și fiind efectuată propunerea de suspendare a activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Tot pentru nedeținerea acordului s-a mai propus suspendarea și în cazul SC Mega Image și Gaby&Gaby Fashions SRL care desfășoară activități comerciale de comerț. Alte 12 societăți au mai fost verificare și sancționate pentru nedeținere acord sau neavizare a acordului, în aceste situații amenzile maxime prevăzute de lege fiind de 2.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*