Eveniment

Rutiera a dat peste 250 de amenzi în weekend

Rutiera a dat peste 250 de amenzi în weekend
Adora Beauty

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 200 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat 8 infracțiuni și au aplicat 256 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 124 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 15 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 19 octombrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au oprit pentru control, pe raza localității Beregsău Mare, un autoturism, condus de un bărbat, de 51 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot în 19 octombrie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Lugoj au oprit pentru control, pe localității Visag, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, tot în 19 octombrie, polițiștii lugojeni au oprit pentru control, pe strada Bucegi, un autoturism, condus de un bărbat, de 26 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele tuturor conducătorilor auto, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile săvârșite.

Polițiștii I.P.J Timiș trag un semnal de alarmă și reamintesc tuturor participanților la trafic că o principală cauză generatoare de accidente este conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să conștientizeze acest pericol la care se supun, deoarece VIAȚA ARE PRIORITATE!”, au transmis, luni, reprezentanţii IPJ Timiş.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*