Social

ADID, actiune de educație ecologica pentru copii la Deponeul Ghizela

ADID, actiune de educație ecologica pentru copii la Deponeul Ghizela

Adid Timiş a desfășurat activitatea de educație ecologică în rândul copiilor, organizând în data de 19 Octombrie  o vizită pe amplasamentul Depozitului de deşeuri nepericuloase Ghizela.

Activitatea face parte dintr-o amplă campanie de informare și conștientizare a ADID Timiș, promovând în ndul elevilor formarea aptitudinilor și atitudinilor necesare, pentru a înțelege importanța colectării separate a deșeurilor, de la generare până la eliminarea finala.

În această activitate, au fost implicați un număr de 102 elevi și profesori, din cadrul școlii gimnaziale Grup Școlar Tehnologic Transporturi Auto. Vizita a fost posibilă în colaborare cu Ana Crâsneanu-Președinte fondator/Președinte Zonă Speciala de Dezvoltare Lions Club Timișoara Dinamic, și cu Garda Națională de Mediu Comisariatul JudețeanTimiș (GNM CJ Timiș), reprezentată prin Carmen Păcurar și Nicoleta Table.

Comisarii din cadrul GNM CJ Timiș au transmis copiilor  informații despre cum se poate reduce sau refolosi deșeurile, care sunt regulile de colectare separată și de ce e importantă gestionarea deșeurilor inca de la generare.

Astfel, elevii au putut vedea unde ajung deșeurile produse de noi dar și cum sunt gestionate, prin intermediul facilităților din incinta Depozitului de deșeuri nepericuloase de la Ghizela (sortate, tratatemecano-biologic, compostate și depozitate).

Pentru doar prin educarea tinerei generații șicreșterea gradului de conștientizare al acestora cu privire la importanța reciclării și colectării selective a deșeurilor, în păstrarea unui mediu mai curat, putemforma aptitudini şi comportamente pozitive faţă de mediul înconjurător.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*