Social

Tronsonul dintre Ilia şi Holdea ar putea fi deschis doar pentru maşini, nu şi pentru camioane

Tronsonul dintre Ilia şi Holdea ar putea fi deschis doar pentru maşini, nu şi pentru camioane

Consultantul care face expertiza tehnică pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului dintre Ilia și Holdea (jud. Hunedoara) cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h. Inaugurarea lotului 3 cu o lungime de 21 de km s-ar putea face chiar săptămâna viitoare dacă se rezolvă și problema descărcării nodului rutier de la Holdea, care încă nu a fost recepționat.

Ministerul Transporturilor a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva invocând grave probleme de calitate în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme.

Deschiderea autostrăzii, fie și cu interdicție pentru camioane, ar mai reduce aglomerația de pe DN 7 Valea Mureșului respectiv, DN 68 A Săcămaș-Holdea-Margina.

Practic, pentru șoferii cu autoturisme și autoutilitare ușoare de la Sibiu la Vama Nădlac 2 ar mai rămâne un tronson de 15 km. lungime fără autostradă și cu deviere pe DN 68 A.

De la începutul anului și până în prezent Compania de Drumuri a inaugurat doar 22 de km. de autostradă : Lotul 4 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva.

Sursa: http://www.romania-actualitati.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*