Social

Exercițiu de verificare și testare pe Aeroportul Internațional Timișoara

Exercițiu de verificare și testare pe Aeroportul Internațional Timișoara

Un bagaj abandonat în zona publică a aerogării Timișoara a devenit suspect și a pus în alertă autoritățile. Specialiștii pirotehniști ai S.R.I. Timiș au evaluat gradul de risc, au ridicat cu mijloacele tehnice din dotare, printre care și roboți, bagajul suspect și l-au transportat în poligon pentru dezamorsare.

Din fericire, totul a făcut parte dintr-un scenariu. Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia a organizat miercuri un exercițiu de testare, în conformitate cu prevederile Programului Național de Securitate Aeronautică și a planului de intervenții în situații de urgență. Totul s-a derulat în intervalul 22.30 – 23.30, în scopul identificării posibilelor puncte vulnerabile și a stabilirii măsurilor necesare pentru eliminarea acestora.

Astfel de exerciții de verificare sunt esențiale pentru desfășurarea activității aeroportuare în siguranță în general și în particular pentru o zonă publică cu trafic intens. În scenariul de ieri, un bagaj abandonat în zona publică a aerogării a devenit suspect și implicit un posibil pericol pentru securitatea respectivei zone. Specialiștii pirotehniști ai S.R.I. Timiș au evaluat gradul de risc, au ridicat cu mijloacele tehnice din dotare, printre care și roboți, bagajul suspect și l-au transportat în poligon pentru dezamorsare. Exercițiul a fost conceput să fie unul combinat, atât de simulare a unei situații de criză–incident de securitate, cât și a unei situații de urgență–incident de siguranță aeronautică , motiv pentru care s-a simulat și stingerea unui foc deschis depistat la roata unei aeronave, care tocmai a aterizat”, a transmis directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu.

Acest exercițiu a fost realizat de către aeroportul Timișoara, în colaborare cu structura specializată antiteroristă din cadrul S.R.I. Timiș, I.P.J. Timiș, Poliția Transporturi Timișoara, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, I.S.U. Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Baza 71 Aeriană a MApN. Au fost prezenți și reprezentanți ai Prefecturii, ai AACR și ai Consiliului Județean Timiș, în calitate de observatori.

Exercițiul, desfășurat pe aeroportul Timișoara, nu a afectat pasagerii, traficul aerian sau programul zborurilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*