Social

Poliţia Locală: Nu le mai daţi bani cerșetorilor și oamenilor străzii

Poliţia Locală: Nu le mai daţi bani cerșetorilor și oamenilor străzii
Adora Beauty

Polițiștii locali continuă în această perioadă campaniile de prevenire demarate pe diferite linii în vederea conștientizării cetățenilor cu privire la problemele de actualitate, aflate în atribuțiile Poliției Locale și sprijinite prin tipărirea de pliante informative în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Astfel, pe lângă pliantele destinate informării referitoare la sancțiunile pe care le riscă cei care abandonează deșeuri, cele pentru prevenirea furturilor din buzunare în mijloacele de transport în comun, și cele destinate elevilor referitoare la regulile pe care trebuie să le respecte la școală și de prevenire a consumului de substanțe interzise, polițiștii locali informează timișorenii și cu privire la persoanele fără adăpost și care apelează la mila publică, un fenomen aflat de mulți ani în atenția Poliției Locale.

De altfel, polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului și a persoanelor fără adăpost, un aspect demn de menționat fiind acela că în timp numărul acestora a scăzut ca urmare a acțiunilor repetate de preluare din stradă și predare către centrele sociale în vederea reintegrării. Cu toate acestea, astfel de persoane încă există, de la începutul anului fiind identificați și preluați din stradă un număr 728 cerșetori și oameni ai străzii. Unii dintre ei devin agresivi, creează disconfort cetățenilor, fac mizerie, consumă alcool, motiv pentru care polițiștii locali îi sfătuiesc de fiecare data pe timișoreni să nu le ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, iar unii vin în Timișoara pentru că aici li se oferă mai mulți bani.

Polițiștii locali au demarat așadar campanie de informare prin pliante în special în zonele aglomerate cum sunt lăcașurile de cult, în zilele de sărbătoare, ori marile centre comerciale, unde deseori pot fi văzuți în parcări. Pot fi semnalate în continuare astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*