Administrație

Lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia intră în linie dreaptă

Lucrările la bazinul de înot de la Jimbolia intră în linie dreaptă

Consiliul Județean demarează procedurile pentru construirea de bazine de înot didactice. Primii beneficiari vor fi timișenii din zona Jimbolia. Obiectivul de investiții este finanțat din bugetul propriu al județului.

Potrivit președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar investiția este estimată la șase milioane lei. “Am solicitat ca bazinele de înot să aibă toate dotările necesare: vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare, cât și spații administrative. Am ținut foarte mult să aibă și un design mai aparte. Capacitatea acestuia este de aproximativ 65 de persoane”, a precizat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În perioada următoare va fi organizată licitația pentru proiectare și execuție, iar lucrările vor începe anul viitor.

Dimensiunea bazinului de înot va fi de 25 m lungime, 12,5 m lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 m fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 m, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Bazinul va avea toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune că bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot, care va putea fi realizat și în alte localități.

(FOTO: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*