Administrație

Tratatul de Liber Schimb UE – Vietnam, șansă pentru dezvoltarea companiilor timișene

Tratatul de Liber Schimb UE – Vietnam, șansă pentru dezvoltarea companiilor timișene

Consiliul Județean Timiș a primit astăzi vizita ambasadorului Republicii Socialiste Vietnam în România, E.S. Dang Tran Phong.

Vicepreședintele CJ Timiș, Valentin Tudorică, i-a oferit Excelenței Sale informații privind potențialul de dezvoltare economico-socială, dar și culturală și educațională a zonei, cât și despre oportunitățile de investiții pe care județul nostru le oferă.

Unul dintre domeniile de cooperare vizează economia și schimburile comerciale, în contextul în care, în luna iunie a acestui an, Uniunea Europeană și Vietnam au parafat un a Tratat de Liber Schimb, care va elimina progresiv 99% din taxele vamale și care include măsuri pentru protejarea drepturilor lucrătorilor și mediului înconjurător.

„Sunt interesat să continuăm dezvoltarea relațiilor bilaterale în arii diverse, de la economie și comerț, la educație și cultură. În județul Timiș, din informațiile pe care le am, lucrează în prezent circa 300 de angajați din Vietnam, în principal în construcții, dar și în industria textilă sau servicii hoteliere și de restaurant”, spune E.S. Dang Tran Phong.

„Timișul este cel mai important pol de creștere din România, după București, un județ în care au fost dezvoltate importante investiții străine. Potențialii investitori găsesc aici un mediu propice pentru dezvoltarea de afaceri profitabile”, a transmis invitaților vicepreședintele CJ Timiș, Valentin Tudorică.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre organizarea unui forum al oamenilor de afaceri și a unei întâlniri a autorităților locale din Timiș cu cele dintr-o provincie vietnameză, în vederea semnării unui protocol de cooperare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*