Politic

Guvernul Dancilă a căzut în urma moțiunii de cenzură

Guvernul Dancilă a căzut în urma moțiunii de cenzură

Opoziția a înregistrat o victorie, joi, în Parlament. Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată cu 238 de voturi.

LIderul PNL, Ludovic Orban a declarat după votul în Parlament: Azi Parlamentul României a demis Guvernul Dăncilă care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a mai bătut joc nimeni în istoria Romaniei. Îi mulțumesc președintelui Iohannis. Le mulțumesc parlamentarilor PNL, le mulțumesc partenerilor politici. Se încheie o perioadă de ură și divizare. Începe o perioadă de dezvoltare  (…) Mâine am convocat Biroul Politic al PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare, echipa și mandatul cu care vom merge la Cotroceni. (…) Dacă vom fi solicitați să formăm guvernul, propunerea PNL pentru funcția de premier este  liderul PNL adică în persoana mea, Ludovic .

Votul la moțiunea de cenzură s-a desfășurat sub stricta supraveghere a reprezentanților Puterii și Opoziției. Parlamentarii social democrați au fost prezenți in sala, dar nu au participat la vot. Au fost primiți însă cu aplauze cei doi parlamentari bolnavi de la PNL și PMP, veniți special să-și exprime votul. De altfel, cei doi au fost primii care au pus bilele în urne.

Negocierile s-au purtat până în ultima clipă, s-au făcut promisiuni, s-a trecut la amenințări iar trădările au fost la ordinea zilei. N-au lipsit atacurile sub centura, invectivele, ipocriziile, excesele de zel, ba ni s-au arătat și niște lămii, să ne treacă greața.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*