Sănătate

Ministrul Sănătății la Timișoara: “Centrul de Mari Arși va deveni un Centru de Politraumă”

Ministrul Sănătății la Timișoara: “Centrul de Mari Arși va deveni un Centru de Politraumă”

În Centrul de Mari Arși din cadrul SCJUT vor fi tratați pacienți cu arsuri grave doar până în anul 2023.

Afirmația îi aparține Ministrului Sănătății Sorina Pintea, prezentă azi la Timișoara, care a susținut că va fi construit un Centru de Politraumă, cu bani de la Banca Mondială.

După ce am asistat la deschiderea oficială, am vizitat doi pacienți pentru care am avut nenumărate discuții cu spitale din străinătate. Am vizitat un băiat de 19 ani, electrocutat, pe care un Centru din Belgia nu a dorit să-l primeacă pentru că era foarte grav. L-au primit cei din Timișoara. Acum, David vorbește, va fi foarte bine, pentru că cei de aici au avut curaj. Cred că a meritat toată această dezbatere a mea, a celor din Ministerul Sănătății, care au înțeles de ce este nevoie de aceste centre și de ce nu trebuie să rămână blocate în continuare. Vreau să cred că birocrația a blocat totul. Acum, la Timișoara avem cinci paturi de mari arși funcționale. Marii arși nu vor fi tratați aici, în Casa Austria, decât până în anul 2023. Acest Centru de Mari Arși va deveni un Centru de Politraumă, iar marii arși vor fi tratați într-un nou centru”, a transmis Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Potrivit ministrului Sănătății, proiectul de realizare a noului Centru de mari arși se află în faza de proiectare tehnică.„În trimestrul trei al anului 2020 va începe construcția acestor centre, termenul de execuție este de 36 luni. La următoarea inaugurare ne vedem în anul 2023 la Timișoara, indiferent de poziția în care voi fi”, a precizat ministrul Sorina Pintea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*