Cultură

Ziua Mondială a Habitatului, marcată la Muzeul Banatului

Ziua Mondială a Habitatului, marcată la Muzeul Banatului

Ieri, pe plan internațional, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Habitatului: această zi a avut rolul de a ne reaminti că toţi locuitorii planetei poartă responsabilitatea pentru cum vor arăta în viitor oraşele noastre.

Cu această ocazie, secția Științele Naturii din cadrul Muzeului Național al Banatului în colaborare cu Palatul Copiilor din Timișoara a demarat o acțiune de conștientizare și de reflectare asupra necesității armonizării așezărilor umane cu mediul natural, la Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara. Acțiunea s-a desfășurat în mijlocul a treizeci de elevi curioși, și a avut ca scop evidențierea și aducerea în atenția copiilor nevoia unui cămin, dreptul fiecărui individ de a avea un adăpost și un mediu favorabil locuirii. Deși orașele sunt importante surse de poluare, ele reprezintă și habitatul multor oameni. De aceea, ele trebuie transformate în arme împotriva schimbărilor climatice în vederea asigurării unui mediu de viață potrivit și care să corespundă tuturor nevoilor populației.

Viitorul nostru și al generațiilor următoare depinde de modalitățile în care noi ne gestionăm resursele, de lupta pe care o ducem împotriva schimbărilor climatice și felul în care noi abordăm presiunea demografică din anumite locuri ale lumii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*