Cultură

Sprijin pentru reabilitarea clădirii Operei de la Ministerul Culturii și Identității Naționale

Sprijin pentru reabilitarea clădirii Operei de la Ministerul Culturii și Identității Naționale

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Breaz Valer Daniel, împreună cu secretarul de stat, Ion-Ardeal Ieremia, au efectuat sambata 5 octombrie, o vizită de lucru la Timișoara. Aici au avut întâlniri cu managerul Teatrului Național, Ada Lupu Hausvater și cu Cristian Rudic, noul director al Operei Naționale din municipiu.

Cu această ocazie, ministrul Valer-Daniel Breaz și-a exprimat convingerea că, prin intermediul unui management performant, activitatea întreprinsă de acesta va aduce numai beneficii Operei Naționale din Timisoara, ce se vor vedea în organizarea de spectacole de bună calitate, menite să încânte publicul timișorean și nu numai.

De asemenea, Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, împreună cu secretarul de stat, Ion-Ardeal Ieremia, au avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. În cadrul discuțiilor, s-au abordat aspecte legate de desfășurarea proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Un alt subiect al discuției s-a axat pe radiografierea proiectelor aflate în derulare, gestionate de Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin intermediul Institutului Național al Patrimoniului. Cu acest prilej, Ministrul Valer-Daniel Breaz, și-a exprimat încrederea că toate aceste proiecte comune vor fi duse la îndeplinire și, în cel mai scurt timp, anumite clădiri-simbol de patrimoniu din Municipiul Timișoara vor fi restaurate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*