Administrație

Undă verde pentru lucrările de extindere a DJ 691 care leagă Giarmata de autostrada A1

Undă verde pentru lucrările de extindere a DJ 691 care leagă Giarmata de autostrada A1

O nouă ședință operativă a avut loc în data de 01 octombrie, care vizează lărgirea la 4 benzi a drumului județean ce duce spre autostrada A1. Tematica principală a fost identificarea soluțiilor tehnice pentru crearea accesului riveranilor la drumul cu 4 benzi precum și proiectarea drumurilor de descărcare cat și a găsirii soluțiilor optime pentru poziționarea sensurilor giratorii.

Astfel, potrivit primarului comunei Giarmata, s-a cooptat un proiectant pentru efectuarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.“Următoarea ședință va avea loc marți unde vom primi soluții din partea firmei cu care am început colaborarea. Dorim prin acestea, accelerarea în regim de urgență a proiectului tehnic a drumurilor de descărcare și a drumului cu 4 benzi. Echipa este completă și este alcătuită din experți din domenii precum: arhitectură, cadastru, management al proiectelor și angajați ai primăriei. Pe zi ce trece înaintăm procesele de derulare a acestui proiect și dorim să obținem calitatea maximă în implementare cât și în executare”, a transmis primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

Cei 10,25 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a 6 sensuri giratorii noi și reamenajarea a încă 6, montarea a 181 de indicatoare de circulație, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 stații pentru mijloacele de transport și construirea unui refugiu auto.

În prezent, DJ 691 nu asigură capacitatea de circulație necesară traficului actual și de perspectivă și nu corespunde cerințelor tehnice necesare preluării circulației rutiere de pe centura de ocolire a Timișoarei și nici de pe autostrada A1-Arad-Timișoara (prin nodul rutier Giarmata). Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care să se realizeze sporirea capacității de circulație, prin lărgirea la 4 benzi, cu păstrarea traseului actual și ranforsarea structurii existente.

Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu DN Centura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*