Social

Razie a Poliţiei Locale în zona Gării de Nord

Razie a Poliţiei Locale în zona Gării de Nord

Ca urmare a sesizărilor de la timişoreni, dar și ca urmare a constatărilor efectuate în timpul patrulărilor din teren, polițiștii locali au demarat o serie de acțiuni periodice, punctuale, în zona Gării de Nord, de pe bd. Republicii și în stațiile STPT din zona respectivă. Aici au fost constatate o serie de nereguli, persoane care consumă alcool, fac scandal și mizerie, apelează la mila publică, creând astfel disconfort cetățenilor care circulă prin zonă sau așteaptă mijloacele de transport în comun.

Serile trecute, în cadrul unei astfel de acțiuni, au fost depistate în zonă şapte persoane care consumau alcool și făceau gălăgie, acestea fiind sancționate conform Legii 61/1991 republicată. De altfel, în ultimele luni au fost aplicate 128 de sancțiuni pentru astfel de fapte în zona stației STPT din apropierea Gării.

Pe lângă astfel de cazuri, problema oamenilor străzii care se aciuează prin zonă este de asemenea, în atenția polițiștilor locali, zeci de astfel de persoane fiind depistate în zona respectivă. În cazul acestora, chiar dacă sancționarea nu este o soluție deoarece cei în cauză nu-și plătesc amenzile, aceștia sunt preluați din stradă de polițiștii locali, aduși la sediu pentru introducerea în baza de date și întocmirea documentelor de predare către serviciile sociale, aceasta fiind singura posibilitate legală aflată în atribuțiile Poliției Locale, conform Legii 155/2010.

Din păcate însă, nici reprezentanții serviciilor sociale nu au posibilitatea legală de a-i determina să nu mai iasă în stradă și să rămână în centre. De altfel, persoanele fără adăpost, care primesc bani de la oameni și de la reprezentanții unor societăți comerciale din zonă, sunt ridicați aproape zilnic din fața Gării.

Pentru a nu mai fi nevoită să acționeze doar la efect, ci și la cauză, Poliția Locală face din din nou apel la timişoreni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă.

„Totodată, rugăm cetățenii care observă cazuri în care cerșetori sau oameni ai străzii se află în zona respectivă, persoane care consumă alcool, fac mizerie și au un comportament deranjant să semnaleze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 pentru a fi luate măsurile legale care se impun. Acțiunile vor fi organizate în continuare, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Poliţiei Locale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*