Administrație

Foto. Utilaje de 9 milioane de euro în curtea D.R.D.P. Timișoara

Foto. Utilaje de 9 milioane de euro în curtea D.R.D.P. Timișoara

42.135.890 lei este suma investită de C.N.A.I.R. S.A. și D.R.D.P. Timișoara în modernizarea parcului de utilaje și mașini multifuncționale, în ultimii ani.

În conformitate cu strategia de retehnologizare a companiei de autostrăzi, în perioada 2014-2019, a fost achiziționată o gamă diversă de utilaje și echipamente de drumuri de primă necesitate. Acestea sunt utilizate la lucrări de întreținere pe autostrăzi și drumuri naționale, multe dintre ele fiind parte a truselor de reciclare la rece sau din trusele de intervenții rapide. Altele, achiziționate ulterior acestor truse, vin în completare, pentru o mai eficientă utilizare a acestora.

Astfel, în ultimii cinci ani, în gestiunea DRDP Timișoara au intrat mai multe utilaje necesare lucrărilor de reparații și întreținere curentă dar și pentru deszăpezire.

Iată lista principalelor dotări:

– Autobasculantă cu lamă și răspânditor – 29 buc

– Autofreză de curățat zăpada – 5 buc

– Stație de asfalt mobilă – 1 buc

– Trusă de reciclare – 1 buc

– Freză de asfalt – 4 buc

– Buldoexcavator – 2 buc

– Compactor – 4 buc

– Excavator – 1 buc

– Încărcător frontal – 1 buc

– Autogreder – 1 buc

– Răspânditor de emulsie cu lance – 4 buc

– Mașină de marcaj rutier – 1 buc

– Finisor de asfalt – 1 buc

– Sonetă demontare/montare parapeți – 2 buc

– Remorcă stropiri succesive – 1 buc

– Remorcă de colmatat rosturi – 3 buc

– Autocisternă – 2 buc

D.R.D.P. Timișoara așteaptă încă 15 mașini multifuncționale noi

Parcul de utilaje și mașini multifuncționale dotate cu echipamente de lucru al CNAIR se va mări cu 135 de unități în următoarea perioadă, din care 15 vor ajunge în parcul de utilaje al regionalei Timișoara.

Direcția Mecanizare a demarat procedura de achiziție de noi mașini multifuncționale dotate cu echipamente specifice care să corespundă normelor tehnice actuale în privința motorizărilor și cu caracteristici tehnice de ultimă generație. Se intenționează achiziționarea unui un număr de 135 de bucăți (3 pentru fiecare secție) prin semnarea unui contract de livrare cu durata de 3 ani, valoarea estimată a achiziției fiind de peste 230 milioane lei – fără TVA, procedura fiind demarată deja pe SICAP.

C.N.A.I.R. S.A. și D.R.D.P. Timișoara vor continua îmbunătățirea calității parcului de utilaje și mașini multifuncționale, scopul fiind de a dota compania de autostrăzi cu utilaje moderne, economice și productive.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*