Turism

Foto. King Travel vă invită într-o excursie superbă de toamnă la Istanbul

Foto. King Travel vă invită într-o excursie superbă de toamnă la Istanbul

Miresme oriental-europene, istorie veche de când lumea și pământul, monumente colosale.

Cu o populație de aproximativ 19 miloane de oameni, Istanbul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Este capitala economică a Turciei şi a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Istanbul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia.

Agenţia de turism King Travel vă invită într-o superbă excursie de toamnă la Istanbul, cu plecare în data de 23 octombrie. Preţul este de 200 de euro plus 150 de lei şi include transport cu autocarul, trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun şi asistenţă turistică. Preţul nu include croaziera pe Bosfor (zece euro), intrările la obiective turistice şi asigurarea medicală.

În prima zi, autocarul va pleca din Timişoara spre Calafat şi va traversa Bulgaria.

În cea de-a doua zi a excursiei, intrăm în Turcia și vizităm  prima capitală europeană a Imperiului Otoman, Edirne. Vedem zona arheologică, centrul orașului cu case în stil otoman și apoi Moscheia lui Selim, construită de cel mai mare arhitect al Imperiului Otoman, Mimar Sinan. Ca o ultimă mare creație a sa, criticii săi spun că acesta aproape a atins perfecțiunea cu această realizare. După-amiază: sosire și cazare în Istanbul. În funcție de timp, opțional o croazieră pe Bosfor. Vedem ambele maluri ale celebrei strâmtori cu frumoasele palate, vile, parcuri și alte clădiri impresionante.

În a treia zi a călătoriei, după micul dejun, vom face o plimbare pietonală prin vechea capitală a trei mari imperii. Vom vedea  Primăria, Moscheea Sehzade, Apeductul lui Valens, Moscheea lui Suleyman Magnificul, Moscheea Albastră, Sfânta Sofia, Hipodromul și Muzeul de Arheologie. Timp liber pentru cumpărături. Marele Bazar cu cele 4.000 de magazine ale sale oferă cumpărătorilor o uriașă varietate de produse tradiționale sau din alte zone ale lumii. Bazarul Egiptean adăpostește de câteva sute de ani mirodeniile aduse din toată lumea și oferite spre vânzare. Lângă Bazarul Mirodeniilor se află Moscheea Nouă și Gara Sirkeci, locul de sosire al celebrului tren Orient Express. De lângă Podul Galata, din Cornul de Aur, urmează  o plimbare pe sub Marea Marmara, plecând cu metroul de la Aksaray (malul european) la Kadikoy (malul asiatic) Cazare în Istanbul.

În cea de-a patra zi, după micul dejun, va avea loc vizita la Cisternele lui Teodosie, uriaşa realizare arhitecturală a inginerilor romani care asigura apa pentru un oraş întreg, apoi la Palatul Topkapi.  Turiştii vor avea apoi timp liber pentru plimbare în zona Pieței Taksim și în cartierul Galata, la poalele turnului construit de genovezi. Sugestie: Vizită la Palatul Dolmbahce, ultima reședință a sultanilor otomani construită în stilul baroc cu influențe otomane. Cazare

În cea de-a cincea zi după micul dejun, turiştii vor pleca spre Timişoara, unde vor ajunge seara târziu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*