Cultură

Conferință internațională de istorie și arheologie medievală la Muzeul Banatului

Conferință internațională de istorie și arheologie medievală la Muzeul Banatului

Conferința Politics and society in central and south-east europe – life under the shadow of the ottoman empire’s expansion (15-16th centuries) va fi deschisă joi, 3 octombrie, la ora 17.00.

Evenimentul aduce împreună istorici și arheologi din România, Ungaria, Serbia și Bosnia-Herțegovina. Conferința internațională de istorie și arheologie medievală a ajuns la a treia ediție.

2019 reprezintă un an aniversar al mai multor evenimente importante care au avut loc în perioada secolelor XV-XVI. Se împlinesc 525 de ani și de la nașterea marelui conducător al Imperiului Otoman din această perioadă istorică, Soliman Magnificul (6 noiembrie 1494). În data de 13 octombrie 1479 a avut loc bătălia de pe Câmpul Pâinii împotriva Imperiului Otoman.

Astfel, tema conferinței abordează problemele politice, sociale sau legate de viața cotidiană în perioada premergătoare și din timpul cuceririi regiunii(secolele XV-XVI) de către Imperiul Otoman, fiind invitați specialiști din țară și țările învecinate (Ungaria, Serbia, Bosnia-Hertegovina), adică din regiuni istorice direct afectate de problematicile istorice propuse spre dezbatere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*