Social

Sute de timişoreni amendaţi după ce nesimţirea le-a fost surprinsă pe camere

Sute de timişoreni amendaţi după ce nesimţirea le-a fost surprinsă pe camere

Nu abandonați deșeuri pe domeniul public deoarece puteți fi văzuți pe camere! Peste 270 de amenzi au fost aplicate de polițiștii locali luna aceasta, parte ca urmare a supravegherii video.

Problema abandonării de deșeuri pe domeniul public se află permanent în atenția polițiștilor locali care efectuează verificări zilnice pe această linie, luând măsurile legale atât în locațiile în care cetățenii semnalează această problemă, cât și în urma constatărilor proprii, în timpul patrulărilor din teren. O parte dintre constatări sunt efectuate pe baza înregistrărilor de pe camerele video instalate în anumite zone în care sunt acumulate cantități mari de deșeuri.

Astfel, de la începutul lunii au fost aplicate 272 de amenzi persoanelor depistate aruncând resturi pe domeniul public, dar și celor depistate abandonând deșeuri pe străzile orașului. Sancțiunile aplicate sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2.000 de lei, în funcție de constatarea din teren.

Printre zonele monitorizate video în ultima perioadă se află str. Dr. Ioan Mureșan, Al. Donici, str. Andrei Șaguna, str. Aurel Cândea, Stelelor, Piața Plevnei, str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, Dumitru Chiriac.

Poliția Locală le atrage așadar atenția celor certați cu legea că monitorizarea video este efectuată acolo unde sunt semnalate abandonări de deșeuri și că se schimbă în funcție de situație, deci pot fi oricând observați dacă încalcă legislația și abandonează deșeuri pe domeniul public. Un real sprijin vine şi din partea celor care doresc un oraș curat și civilizat, o parte dintre constatări fiind efectuate și ca urmare a sesizărilor venite din partea timișorenilor.

Astfel, pot fi semnalate în continuare la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro situații în care unele persoane aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*