Social

Mergeți în vacanță în extrasezon? Veți primi vouchere mai mari

Mergeți în vacanță în extrasezon? Veți primi vouchere mai mari

Românii care merg în vacanță în extrasezon vor primi vouchere de vacanță mai mari. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent astăzi la Timișoara.

Cei primesc vouchere de vacanţă vor putea alege fie pentru folosirea lor pe întreaga perioadă a anului, ca până acum, fie pentru utilizarea doar în anumite luni, caz în care valoarea acestora ar urma să crească la 2.080 de lei, echivalentul unui salariu minim. Potrivit  ministrului Turismului, măsura de majoare a valorii voucherelor în cele patru luni le permite operatorilor din turism să păstreze personalul angajat în sezon și în extrasezon.

Am avut întâlniri cu mediul de afaceri și le vom suplimenta. Valoarea e de 1450 lei, iar în perioada de extrasezon va fi mai mare. Din primăvară va urma să intre în vigoare această măsură. Urmează ca în extrasezon, în patru luni de zile, două toamna și două primavară, aceste vouchere de vacanță să fie suplimentate. Adică să fie la 2080 lei. Cu alte cuvinte, omul o să poata să aleagă voucherul dacă să-l folosească pe toată perioada anului și atunci o să aibă o valoare de 1450 lei sau pe acea perioadă de extrasezon în care perioada este într-adevăr mai mare”, a explicat ministrul Turismului.

Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi astfel să-şi petreacă concediile în ţară.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*