Economic

O nouă încercare a CCIAT de rezolvare a crizei de forță de muncă din Timiș prin aducerea de muncitori din Serbia

O nouă încercare a CCIAT de rezolvare a crizei de forță de muncă din Timiș prin aducerea de muncitori din Serbia
Adora Beauty

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș și Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin derulează un program transfrontalier prin care se dorește căutarea unor soluții de aducere a muncitorilor din Banatul Sârbesc în Timiș.

Proiectul vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de lucrători calificați în partea de vest a României. Este implementat de Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenianin – partener coordonator, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin.

Grupul țintă al proiectului este format din: șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă; reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale; firme, agenți economici; organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor; alte categorii, inclusiv rezidenți din regiunea transfrontalieră.“Vom face anumite studii prin care vom prezenta soluții și nevoi concrete pe care antreprenorii au nevoie. Noi, prin pașii pe care îi facem încercăm să ne apropiem sau să găsim soluții viabile legate de față de ceea ce putem prin programele IPA le oferă. Vom încerca să fim aproape de mediul de afaceri, de a aduce cât mai mulți vizitatori și persoane interesate de a ocupa un loc de muncă prin activități gratuite în cadrul proiectului”, spune Octavian Culda, directorul departamentului programe de dezvoltare, finantare si consultant al CCIAT.

Proiectul derulat de Camerele de Comerț din Timiș și Zrenjanin are o durată de un an.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*