Administrație

Colterm trebuie să se împrumute la bancă pentru asigurarea stocurilor de iarnă

Colterm trebuie să se împrumute la bancă pentru asigurarea stocurilor de iarnă

Colterm a înregistrat anul trecut pierderi tehnologice de 38 de milioane de lei. Societatea de termoficare cere acoperirea acestor bani din bugetul local, iar un proiect de hotărâre în acest sens s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Luarea unei decizii a fost însă amânată.

Potrivit directorului Colterm, Emil Șerpe, acoperirea pierderilor cu bani de la bugetul local e necesară pentru accesarea unui credit bancar care să ajute societatea să iasă din iarnă.

„Suntem în discuții cu o bancă comercială pentru accesarea unui credit punând garanție sumele care vor fi plătite de Primăria Timișoara, dar nicidecum din bugetul anului 2019 ci eșalonat, 2020 – 2021. Creditul va fi folosit pentru asigurarea stocurilor de iarnă și ceva datorii acumulate în anul 2019. Valoarea creditului este 90% din valoarea facturii respective”, spune Emil Șerpe.

Directorul Colterm a declarat că aprobarea proiectului care să prevadă acoperirea pierderilor din 2018 i-ar permite socității să acceseze creditul cu ajutorul căruia să iasă din iarnă fără probleme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*