Administrație

CJ Timiș a dat în lucru două locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități, la Lugoj

CJ Timiș a dat în lucru două locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități, la Lugoj

Alte două case protejate pentru persoanele cu dizabilități au fost date în lucru de către Consiliul Județean. Acestea vor fi construite în Lugoj, finanțarea fiind asigurată pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Vă reamintim, CJ Timiș construiește asemenea locuințe și la Periam și Găvojdia. Investiția prevede și construirea unui centru de zi, cu săli de recuperare. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în această dimineață de către președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Astfel, se vor construi două case de tip familial cu o capacitate de 10 beneficiari fiecare. Interiorul este astfel gândit încât sa poată să deservească copii de vârste diferite și să poatăadăposti copii cu deficiențe locomotorii. Fiecare casă are o suprafață construită de 300 m2.

În plus, contractul semnat astăzi prevede și extinderea unui centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, care urmează sa deservească un număr de 80 beneficiari din comunitate. Centrul este propus a fi amenajat într-o clădireexistentă. Aceasta adăpostește în momentul de față câtevafuncțiuni ce fac parte din programul de recuperare, dar se aflăîntr-o stare destul de avansată de degradare și necesităreparații atât la structura de rezistență, cât și la finisajele interioare și exterioare.

Am intrat în linie dreaptă cu o nouă mare lucrare în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități. Casele protejate vor oferi șansă în plus în viață celor cu diferite deficiențe. Mediul în care vor trăi în aceste locuințe respectă recomandările specialiștilor din domeniu. În plus, centrul de zi va oferi servicii lugojenilor care au nevoie de diferite terapii specifice, capacitatea acestuia de 80 de persoane, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Centrul de zi este prevăzut cu săli de terapie cognitivă, terapie senzorială, atelier de covoare, atelier de ceramică, croitorie, dar și săli de socializare și de sport. De asemenea, sunt prevăzute cabinete de recuperare kineto, art-terapie, meloterapie, discriminare vizuală, terapie cognitivă, ludoterapie și logoterapie. Clădirea centrului, după extindere, va avea o suprafață construită de 1900 mp.

Contractul prevede trei luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție, iar investiția se ridică la peste 4.5 milioane lei, fără TVA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*