Administrație

Centrul educațional multifuncțional din Giroc a fost finalizat

Centrul educațional multifuncțional din Giroc a fost finalizat

Centrul educațional multifuncțional din comuna Giroc a fost finalizat. Autoritățile locale au accesat cel mai mare proiect pe fonduri europene de reabilitare și de extindere a școlii din comuna Giroc.

Astfel că au reușit să realizeze un Centru educațional multifuncțional, în valoare de 5 milioane euro. Scopul proiectului a fost de modernizare a infrastructurii existente și de extindere. Obiectivele proiectului: crearea a 19 săli de clasă, 6 laboratoare și ateliere, dar și a unei săli de sport pe o suprafață de 1.517,25 mp; crearea unei bucătării și a unei săli multifuncționale care, în mod curent, va funcționa ca și sală de mese pentru elevi; crearea unor spații de cazare pentru elevi; crearea unor spații pentru depozitarea materialelor didactice și a unor spații administrative. Funcțiile propuse pentru cele 3 clădiri: C2- Săli de clasă și laboratoare; C5- Sală de mese; C6- Spații de cazare pentru elevi.

 “Acest Centru educațional multifuncțional a fost gândit pentru derularea unor activități social-culturale, dar până reușim să dăm în folosință școala mare cu un proiect pe POR de 5 milioane euro, trebuie să ne descurcăm cu ce avem. Acolo s-au mutat clasele mari de la gimnaziu și liceu. Derularea orelor se face în condiții extraordinare. Are exact ceea ce îi trebuie unei școli moderne. Nu se mai întâmplă acea migrare a elevilor spre Timișoara, mai nou vin elevii din Timișoara aici. Este un lucru foarte bun”, a explicat primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Unitatea de învățământ numără în prezent peste 1.600 de elevi. Școala este supraaglomerată, existând patru clase pregătitoare, și câte trei clase I și a II-a.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*