Cultură

Concert caritabil organizat de Muzeul Banatului şi Parohia Romano – Catolică Elisabetin

Concert caritabil organizat de Muzeul Banatului şi Parohia Romano – Catolică Elisabetin

Joi, 26 septembrie, de la ora 19:00, Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează concertul caritabil „Muzica Vitraliilor”. Concertul este prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la înființarea parohiei și are ca scop adunarea de fonduri pentru renovarea orgii.

Concertul va avea loc în Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus din cartierul Elisabetin din Timișoara. Este o construcție în stil neogotic, realizată între 1912 și 1919, de arhitectul Karl Salkovics. În anul 1938 biserica a fost consacrată de episcopul de Timișoara Augustin Pacha.

Cu ocazia concertului, Corina Cranciova – muzeograf va prezenta o scurtă istoriei cartierului Elisabetin, a pieței Bălcescu, a parohiei Elisabetin și a Bisericii romano-catolice Preasfânta Inimă a lui Isus, dar și a Ordinului Călugărilor Salvatorieni.

Evenimentul are în plin plan un concert de muzică clasică susținut de Quartet Clasica (Gianluca Vanzelli – flaut, Maria Teglas – vioară, Gabriela Vanzelli – violă, Marius Bernecker – violoncel).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*