Social

Cele mai mari amenzi posibile pentru firmele care au aruncat deșeuri pe stradă

Cele mai mari amenzi posibile pentru firmele care au aruncat deșeuri pe stradă
Adora Beauty

Polițiștii locali au continuat și în aceste zile să verifice zonele în care au fost sesizate de cetățeni formări de rampe clandestine de deșeuri de dimensiuni semnfificative, care conferă un aspect neigienic, insalubru și inestetic zonelor în care au fost semnalate.

În toate cazurile s-a luat măsura sancționării cu amenda maximă, conform HCL 371/2007, pentru cei depistați abandonând resturile pe domeniul public. Spre exemplu, două societăți comerciale de pe Bdul Regele Carol I au fost sancționate cu amenzi de câte 2500 lei fiecare deoarece reprezentanții acestora au abandonat cantități mari de deșeuri pe domeniul public.

Alte două societăți din Complexul Studențesc au fost sancționate tot cu amenzi maxime deoarece au depozitat deșeuri lângă Căminul 9 din campus, iar două asociații de proprietari de pe Take Ionescu au fost și ele sancționate pentru aceeași faptă. Poliția Locală Timișoara continuă astfel acțiunile demarate pentru conștientizarea și determinarea persoanelor fizice și juridice să păstreze orașul curat și civilizat, aspecte la care trebuie să contribuim cu toții.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei.

Cetățenii pot semnala în continuare Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro situații în care observă alte persoane că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*