Administrație

Castelul Huniade din Timișoara, reabilitat prin Programul Național de Restaurare

Castelul Huniade din Timișoara, reabilitat prin Programul Național de Restaurare

Castelul Huniade din Timișoara va fi reabilitat prin Programul Național de Restaurare. Anunțul a fost făcut azi de către șeful CJ Timiș, Călin Dobra, în cadrul ședinței de plen.

Un proiect de hotărâre care permite începerea proiectului s-a aflat pe masa consilierilor județeni. Astfel că Institutul Național de Patrimoniu va realiza proiectul, iar Consiliul Județean se va ocupa de reabilitarea propriu-zisă.“Azi am aprobat protocolul cu Institutul Național de Patrimoniu.Vom pune toată documentația din punct de vedere a proprietății la dispoziția Institutului Național și el va scoate la licitație studiul de fezabilitate sau DALI-ul pentru acest proiect după care va preda CJ, noi urmând să identificăm surse de finanțare pentru realizarea investiției propriu-zise”, a explicat șeful CJT, Călin Dobra.

Consiliul Judeţean doreşte ca până în 2021 să deschidă publicului măcar o parte din castelul Huniade. Reamintim, unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului – Castelul Huniade, este închis pentru vizitatori de mai bine de un deceniu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*