Administrație

Modernizare și reabilitare DJ 609 F Bazoșu Nou-Bazoș-Recaș

Modernizare și reabilitare DJ 609 F Bazoșu Nou-Bazoș-Recaș

Consiliul Judetean are în derulare modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 609F, sectorul Bazoșu Nou – Bazoș- Recaș. Lungimea totală este de 13 km.

Traficul tot mai greu datorat utilajelor de mare tonaj și a înmulțirii autovehiculelor personale, fac din prezentul drum pietruit, un calvar. Însă problema cea mai gravă  este poluarea. Pe timpul verii aerul devine irespirabil, nori de praf se ridică în localitate la tranzitarea acestuia cu autovehicule.“Încă nu avem o dată exactă a începerii lucrărilor. Chiar azi am semnat contractul de finanțare. Urmează licitația și apoi desemnarea firmei câștigătoare care să se ocupe de lucrări. Lotul I pe care e făcut proiectul e în valoare de 6.196.000 lei (TVA inclus)”, a spus viceprimarul orașului Recaș, Constantin Cârcea.

Valoarea proiectului este de 21,2 milioane lei. Lucrările sunt derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Conform proiectului tehnic, sectorul de drum se va moderniza ca drum cu 2 benzi de circulație cu lățimea de 3 m fiecare, lățimea părții carosabile fiind 6 m și acostamente cu lățimea de 1 m (din care banda de încadrare 0,25 m), rezultând o platforma de 8 m.

(FOTO: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*