Social

Drama unui arădean bolnav de elefantiazis. Refuzat de spitalele din țară

Drama unui arădean bolnav de elefantiazis. Refuzat de spitalele din țară

Un bărbat de 48 de ani din comuna Zărand, județul Arad, suferă de o boală rară, numită ELEFANTIAZIS (o boală tropicală). Omul este țintuit la pat de mai bine de cinci ani. Picioarele lui au ajuns să cântărească zeci de kilograme.

Filarioză limfatică cunoscută sub numele de elefantiazis este o boală cu îngroșarea anormală a unor regiuni corporale, mai ales a membrelor inferioare, prin inflamarea ganglionilor și căilor limfatice din țesutul conjunctiv. Este cauzată de o gamă largă de paraziţi. Este transmisă de ţânţari. Când o femelă de ţânţar infectată înţeapă o persoană, ea injectează larva (microfilia) în sânge.

În România este singurul caz de acest gen. Omul a avut de-a lungul timpului 36 de internări, dar în prezent este refuzat de spitalele din țară.

În urmă cu câțiva ani, împins de dorința de a avea un trăi mai bun și de a-și susține financiar familia, omul a plecat la muncă în Franța. Nici nu se gândea vreodată că tot ce va urma avea să-i schimbe viața… “Boala s-a declanșat în 2011, dar din 2014 sunt imobilizat 99% la pat. Am o boală foarte rară, în România este singurul caz. Am o stare avansată. Am lucrat la o fermă de vaci în Franța și de acolo am venit cu boala asta. Am fost internat în spital în București, Timișoara, Cluj, Arad, Oradea. La spitalul din Arad nu mai vor să mă primească și stau acasă. Eu am o problemă cu plămânii pentru că în fiecare toamnă și primăvară fac pneumonie. Necesită internare, medicii îmi spun că nu au ce mai îmi facă. Medicamentele sunt scumpe, deși cred că ar trebui să le primesc gratuit. Pensia pe care o am e mică, o dau pe medicamente. Am probleme, nu îmi găsesc îmbrăcăminte pentru că sufăr de obezitate. Mă confrunt cu niște probleme grave. Medicii spun că boala este netratabilă, cel puțin în România. La 3-4 luni mi se umflă picioarele tare și îmi curg, mă dor îngrozitor. Trebuie făcut un tratament cu antibiotic care ameliorează, doar atât. Stau în perfuzii. Calmantele nu își mai fac efectul”, ne-a povestit Lică Mihele.

Pe lângă marea suferință pe care o are, omul de 250 kg nu are îmbrăcăminte și își dorește un scuter electric pentru a merge la biserica din sat. El spune că încă nu și-a pierdut credința și speranța în Dumnezeu.

Cei care doresc să ajute sunt rugați să-l contacteze aici:

https://www.facebook.com/manu.mihele?epa=SEARCH_BOX și la numărul de telefon 0755.516.239 – Lică Mihele.

2 Comentarii

  1. Ați încercat sa contactați doctori din America de Sud, sau Africa? In general bolile cauzate de înțepăturile de țânțari sunt comune in Africa și America de Sud.. ma gândesc, ca ei ar putea sa va ajute cu un tratament..

  2. Omule nu sunt specialist dar m-am confruntat și eu cu o infecție parazitara pentru ce ai tu exista doar 2 tipuri de medicamente premiul care nu e maxim de eficient doar poate pe termen lung sa de-a randament este ivermectina se găsește și la veterinar și se poate administra și la om daca nu exista ceva in Ungaria se cheamă dietilcarbatazepina.denumire comercială știu una luxuran e cea mai buna cu cele mai bune rezultate

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*