Life-style

ATB și Cristian Mungiu la Flight Festival, în acest weekend la Timişoara

ATB și Cristian Mungiu la Flight Festival, în acest weekend la Timişoara

Aerodromul Cioca va deveni pentru trei zile un centru al distracției, culturii, artei și tehnologiei. Prima ediție a Flight Festival se pregătește de start, între 27 și 29 septembrie.

Cu un fusion de muzică, artă și tehnologie menit să ofere publicului o experiență specială și unică, evenimentul este centrat pe oferirea unei experiențe de festival în afara spațiilor urbane, dorindu-și să devină un reper pentru zona de vest a țării, mai ales în contextul pregătirilor pentru Capitală Culturală Europeană în 2021.

Festivalul se va desfășura pe o suprafață de cinci hectare, în care se vor regăsi cele două scene de live performances (scena principală și scena techno), alături de zone de recreere care cuprind ateliere creative și zone în care participanții pot experimenta realitatea virtuală și realitatea augmentată. Fostul hangar folosit pentru gararea avioanelor se transformă într-o sală de cinema premium, coordonată de reputatul regizor Cristian Mungiu, unde vor rula filme ce au făcut înconjurul lumii și care noaptea se metamorfozează în spațiu dedicat artei digitale, muzicii experimentale și party-urilor incendiare.

Scena principală îi prezintă pe ATB, Brooks, Vama, Dirty Nano și mulți alții într-o combinație de stiluri care face din Flight Festival unul dintre cele mai eclectice evenimente muzicale românești.

Stilurile diferite ale artiștilor invitați sunt parte din planul nostru pe termen lung pentru Timișoara și sperăm ca publicul participant să aprecieze și să susțină varietatea propusă pentru prima ediție. Zonele de distracție sunt gândite atât pentru familii cu copii, cât și pentru cei care vor să experimenteze noutățile din domeniul inteligenței artificiale”, transmit organizatorii, Fundația Academică Culturală Timișoara, prin directorul artistic Vlad Gârboni.

Pentru iubitorii muzicii techno va fi amenajată o scenă specială, pe care vor urca, timp de trei zile, artiști importanți ai genului.

Consiliul Județean a investit suma de aproximativ 100 de mii de lei în acest proiect. “Am spus în repetate rânduri că susțin cultura și proiectele culturale. Consiliul Județean finanțează peste 450 de proiecte doar prin Agenda Culturală, la care se adaugă fondurile alocate pentru susținerea activității celor 6 instituții de cultură din subordine. Investiția în Agenda Culturală se ridică la 8,5 milioane lei. Noi, la Consiliul Județean ne propunem de anul viitor să transformăm complet Aerodromul Cioca și să organizăm cât mai multe evenimente, atât direct, cât și prin partenerii noștri. În acest sens am înființat și un birou la Direcția de Prestări Servicii, care se va ocupa de acest lucru”, a precizat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Biletele se găsesc online, pe platforma Entertix, sau în librăriile Cărturești și în magazinele Carrefour din toată țara.

Mai multe detalii aici: https://flight-festival.com/program/

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*