Național

Weekend plin la frontieră. Poliţiştii au constatat aproape 100 de fapte ilegale

Weekend plin la frontieră. Poliţiştii au constatat aproape 100 de fapte ilegale
Adora Beauty

În acest sfârșit de săptămână, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat 99 de fapte ilegale, din care 40 infracțiuni și 59 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile de fals și uz de fals, precum și de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri. În urma sancțiunilor contravenționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 41.000 de lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 751.200 lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 37 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 43 cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce privește traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 428.500 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 209.100 pe sensul de intrare și 219.400 pe cel de ieşire din ţară și aproximativ 101.300 mijloace de transport (50.500 pe sensul de intrare și aproximativ 50.800 pe sensul de ieșire din țară). Traficul s-a desfășurat în condiții normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de așteptare.

Poliţia de Frontieră reaminteşte că informaţii privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*