Administrație

Vicepremierul Daniel Suciu, la Timișoara: „În maxim 30 de zile vom știi unde vom avea Sala Polivalentă”

Vicepremierul Daniel Suciu, la Timișoara: „În maxim 30 de zile vom știi unde vom avea Sala Polivalentă”

Vizită importantă în această după-amiază la Timișoara! Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale, s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu și cu președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Discuțiile s-au axat pe mai multe subiecte privind: construirea unui nou stadion, a Sălii Polivalente și reabilitarea podurilor Dragalina și Eroilor.

Astfel că Daniel Suciu a făcut o vizită pe șantierul Podului Dragalina, unde a anunțat că în termen de cel mult o lună se va decide locația aleasă pentru construirea Sălii Polivalente. Vă reamintim că proiectul va fi realizat de Compania Națională de Investiții, iar Primăria Timișoara a propus o locație lângă Stadionul Dan Păltinișanu, în timp ce  CJ a ales un teren aflat la Giroc.

Când am fost ultima dată am vorbit de două obiective foarte importante și anume, stadionul și sala polivalentă. Cu stadionul suntem la stadiul în care la începutul lunii octombrie se deschid ofertele pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate. Se închide licitația, sper să dăm câștigătorul cât de repede. Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici după ce se face studiul de fezabilitate, iar ulterior CJ poate să îsi organizeze licitația cu demolarea actualului stadion. Deci, suntem în grafic”, a spus vicepremierul Daniel Suciu.

Legat de subiectul Sălii Polivalente, vicepremierul a precizat că „în luna iulie am primit un set de hotărâri de consiliu local, în august am primit și al doilea de la CL și CJT. Și acea întâlnire de <<rupere a pisicii>> nu a avut loc, dar am ținut ca azi să mă retrag cu domnul primar și cu domnul Dobra să purtăm o discuție constructivă. <<Rupem pisica>> după ce analizăm și locația de la Giroc și de la Timișoara și vă garantez că atât eu, cât și colegii mei vom fi constructivi pe acest subiect și în termen foarte scurt vom anunța ce decizie luăm. În maxim 30 de zile vom știi unde vom avea Sala Polivalentă”.

În privința reabilitării Podului Dragalina, vicepremierul și ministru al Dezvoltării Regionale, a afirmat că „e un lucru pe care nu prea l-am întâlnit dar e de bun augur. Stadiul fizic e de 85%, stadiul decontărilor de 50% pentru că nu ni s-au cerut bani. Bani avem, dar cele două poduri de care discutăm sunt finanțate 11 milioane lei de la Guvern prin PNDL, diferenta de 2 milioane este de la bugetul local”.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu l-a înștiintat pe vicepremier că „se lucrează și la Podul Eroilor. Nu a fost nimeni mai des acolo decât mine. Cu foarte mică întârziere față de podul Dragalina se va da în folosință și acela. Termenul pentru ambele poduri este în primăvară, martie și aprilie. Pentru că s-a dat foarte târziu termen de începere al lucrărilor, impunându-se modificări de proiect după ce au început săpăturile”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*