Administrație

Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență Giarmata primește utilaje și echipamente noi

Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență Giarmata primește utilaje și echipamente noi

Parcul auto al Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Giarmata se reînnoiește. Mai multe utilaje și autospeciale vor fi achiziționate prin intermediul unui proiect transfrontalier dintre Primăria Giarmata (România) și Serbia.

Potrivit reprezentanților Primăriei Giarmata, este vorba despre costume de aluminiu, coardă de salvare, topoare, motopompe, generator, fierăstrau, scripete, proiector lumină, lampă multifuncțională, monitor, echipamente monitorizare, dar și mașini de pompieri pentru intervenție rapidă.

Obiectivul proiectului transfrontalier este acela de a proteja zona transfrontalieră de catastrofele naturale și de a reduce impactul în cazul apariției unui dezastru, prin creșterea gradului de conștientizare a riscurilor de mediu și acționând în baza unei strategii folosind echipamente eficiente. “Trebuie să îi protejăm pe cetățeni pentru un trai de zi cu zi. Este un proiect de suflet și mă bucur că după un an și jumătate am reușit azi să semnăm contractul de finanțare. Important e că am fost perseverenți și am găsit parteneri în Serbia cu capacitatea de a implementa un proiect de asemenea mărime. Azi s-a semnat contractul de finanțare, practic din acest moment se demarează procedura de achiziție. În funcție de rapiditatea cu care ne mișcăm, probabil în 2-3 luni ni se vor livra aceste utilaje”, a transmis primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion 725 mii euro, dintre care de 841 mii euro beneficiază Primăria Giarmata, iar Serbia de 884 mii euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*