Administrație

OAR Timiș, apel public către municipalitate în vederea noului Plan Urbanistic General

OAR Timiș, apel public către municipalitate în vederea noului Plan Urbanistic General

Municipiul Timișoara nu poate funcționa fără un Plan Urbanistic General valid, acesta fiind instrumentul principal prin care se reglementează activitatea sectorului de construcții și se coordonează dezvoltarea urbanistică și spațială a orașului. Absența Planului de Urbanism General duce la blocarea activității de proiectare, autorizare și de construcții pe raza municipiului Timișoara, cu efecte economice și sociale nefaste.

Potrivit reprezentanților Ordinului Arhitecților Timiș, prelungirea valabilității vechiului PUG Timișoara, elaborat acum 20 de ani reprezintă o soluție de avarie, aprobarea unui nou PUG fiind o prioritate absolută pentru a avea o dezvoltare coerentă, adaptată condițiilor și nevoilor actuale din oraș.

În această calitate, reacționând la sesizările primite de la dezvoltatori și de la membrii săi, OAR Timiș face un apel public către toate părțile implicate în administrația publică a orașului (locală, județeană și națională) de a conlucra pentru o rezolvare corectă și rapidă a problemei Planului de Urbanism General al Municipiului Timișoara. Încurajăm în același timp definitivarea noului PUG, aflat în curs de elaborare de mai mulți ani (din anul 2010), respectiv găsirea de acorduri în acest sens de către părțile implicate pentru a evita situații similare pe viitor. Ne reafirmăm deschiderea pentru dialog cu toți actorii din spațiul public interesați  în găsirea soluțiilor optime și obținerea unui mediu construit sănătos și sustenabil, adaptat nevoilor contemporane ale orașului nostru”, transmite Colegiul Director al Ordinului Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*