Social

Fac gălăgie, consumă alcool, intră cu maşinile. Câte amenzi a dat Poliţia Locală în parcuri

Fac gălăgie, consumă alcool, intră cu maşinile. Câte amenzi a dat Poliţia Locală în parcuri

Polițiștii locali acționează periodic în parcurile din oraș, asigurând patrulări pentru prevenirea actelor de distrugere a bunurilor publice, pentru verificarea respectării actelor normative în vigoare referitoare la ordinea și liniștea publică, verificarea și luarea măsurilor în ceea ce privește starea de curățenie, luarea măsurilor legale în cazul persoanelor fără adăpost care se aciuează în parcuri, a persoanelor care fac gălăgie, consumă alcool, dar și a conducătorilor auto care opresc sau staționează în perimetrele parcurilor, pe alei sau pe spațiile verzi, plimbarea câinilor cu lesă și cu botniță în cazul celor periculoși, strângerea resturilor fiziologice după acestia.

În ultimele zece zile, polițiștii locali au aplicat în Parcurile Cugir, Bucovina, Dacia un număr de 51 sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea pentru cei care consumă alcool, fac scandal și nu păstrează curățenia, dar și celor care au pătruns cu autovehiculele în zone interzise din apropierea parcurilor, și alte 13 în Parcul Central Anton Scudier, unde există patrule permanente. Un alt parc aflat în atenția polițiștilor locali, în care se patrulează periodic, dar în care sunt implicate și celelalte forțe din sistemul integrat de ordine publică, este Parcul Botanic.

Zilele acestea, polițiștii locali au depistat aici patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, toți din Timișoara, care, pe lângă alcool, consumau și substanțe interzise din categoria etnobotanicelor. Polițiștii locali au procedat la efectuarea demersurilor pentru preluarea cazului de către polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara în vederea continuării cercetărilor conform Legii 143/2000 actualizată, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au constatat în parcul respectiv 5 infracțiuni săvârșite și au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Polițiștii locali vor acționa și în continuare în parcurile menționate, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pentru cetățeni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*