Social

Amenzi drastice pentru cei care au fost surprinşi abandonând deșeuri pe străzi

Amenzi drastice pentru cei care au fost surprinşi abandonând deșeuri pe străzi

Zilele trecute, trei persoane care au fost surprinse abandonând o cantitate semnificativă de deșeuri printre care haine uzate, PET-uri și alte resturi pe un teren de pe str. Legumiculturii au fost sancționate cu câte 2.000 de lei conform Legii 211/2011.

Cu aceeași sancțiune s-au ales alți doi cetățeni care au fost depistați abandonând deșeuri pe str. 1 Decembrie-Piața Karlsruhe și pe Calea Martirilor.

Interesant este că în timp ce majoritatea realizează că nu este legal ce au făcut, există și persoane care declară că nu au știut că nu au voie să arunce deșeuri pe domeniul public.

În ultimele două zile, au fost aplicate pe această linie 27 de sancțiuni contravenționale celor care au abandonat pe domeniul public diverse deșeuri, în mai multe zone din oraș cum ar fi Calea Aradului, str. Recoltei, G. Alexandrescu, Dâmbovița, Paris, I. Huniade etc.

Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei.

Cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro situații în care observă alte persoane că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*