Sănătate

„Periuța, pasta și săpunul, instrumente serioase pentru sănătatea voinicilor” și „ Femeie sănătoasă, familie sănătoasă”, campanii implementate în Timiș

„Periuța, pasta și săpunul, instrumente serioase pentru sănătatea voinicilor” și „ Femeie sănătoasă, familie sănătoasă”, campanii implementate în Timiș

10 minute, o dată pe lună, atât durează o autoexaminare vizuală și prin palpare. 10 minute care pot face diferența dintre viață și moarte în combaterea cancerului la sân.

Abordarea sănătății personale într-o manieră preventivă și combaterea actualei abordări curative, reprezintă obiectivul ediției a șaptea a programului de sănătate al Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană: Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat.

În acest an, cu asistența financiare din partea Consiliului Județean Timiș și cofinanțare din partea Structurii de Economie Socială Uleinița Bănățană programul de sănătate se implementează prin intermediul a două campanii: „Periuța, pasta și săpunul, instrumente serioase pentru sănătatea voinicilor” și „ Femeie sănătoasă, familie sănătoasă”, campanii ce vor fi implementate în localitățile: Checea,  Satchinez, Pesac, Periam, Sânpetru Mare, Saravale, Măguri, Timișoara.

Sesiunile de informare pentru copiii din clasele 0 – 4 se vor implementa din a doua jumătate a lunii septembrie, cu asistența Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în școli și vor avea ca obiect promovarea regulilor de igienă de bază, cu accent pe igiena orală, fiind distribuite periuțe și pastă de dinți.

Sesiunile legate de medicina feminină se vor derula în luna octombrie cu asistența Instituției Prefectului Județul Timiș și a autorităților publice locale în spațiile puse la dispoziție de către ceste instituții. Sesiunile de informare vor viza aspecte legate de identificarea precoce a cancerului de sân și a cancerului de col uterin.

Campaniile se vor implementa în localitățile Checea,  Satchinez, Pesac, Periam, Sânpetru Mare, Saravale, Măguri, Timișoara.

În prezent o echipă de voluntari este instruită de către partenerul Direcția de Sănătate Publică Județeană Timiș în vederea susținerii sesiunilor de informare.

Pe perioada campaniei se vor posta materiale de informare pe contul de Facebook:  www.facebook.com/CMMCBANAT.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*