Social

Timişorean amendat drastic după ce a scos în stradă tot ce nu îi mai trebuia prin casă

Timişorean amendat drastic după ce a scos în stradă tot ce nu îi mai trebuia prin casă
Adora Beauty

Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, această problemă fiind verificată zilnic atât ca urmare a sesizărilor de la locatari, cât și în urma constatărilor polițiștilor locali aflați în patrulare în teren.

În ultimele două săptămâni, au fost aplicate pe această linie 126 de sancțiuni contravenționale. Un astfel de exemplu este cel al lui G. L., din Timișoara, care a abandonat pe trotuarul de pe str. 1 Decembrie o cantitate considerabilă de deșeuri, resturi provenind din gospodărie, saltele, haine uzate etc. Acesta a fost sancționat cu amendă de 2.000 de lei conform Legii 211/2011. Ulterior cel în cauză a promis că va strânge deșeurile respective și că va solicita societății de salubrizare un container mai mare.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2.000 lei.

Poliția Locală atrage atenția celor certați cu bunul simț să evite astfel de practici deoarece vor fi sancționați drastic. De asemenea, cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro situații în care observă alte persoane că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*