Social

Târgul meșterilor populari vă aşteaptă în weekend la Muzeul Satului

Târgul meșterilor populari vă aşteaptă în weekend la Muzeul Satului

Muzeul Satului Bănăţean Timișoara vă invită la sfârșitul săptămânii, între 20 și 22 septembrie, la a XIX-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale muzeului, sprijinit financiar de CJ Timiș.

Târgul Meșterilor este un eveniment cu continuitate, care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reântâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din diferite zone etnografice ale ţării.

Anul acesta, muzeul va găzdui circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Program:

Sâmbătă, 21 septembrie între orele 10.00 – 11.00 va avea loc deschiderea festivă, iar evenimentul va ține toată ziua, până la ora 20.00.

Duminică, 22 septembrie, expoziția cu vânzare va însufleți pădurea din incinta muzeului de la ora 10.00 la 20.00, cu precizarea că între 13.00-14.00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți. Și sâmbătă și duminică, pe scenă vom avea muzică populară live.

Intrarea este liberă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*