Administrație

În ce stadiu se află viitoare maternitate de lângă Spitalul Județean Timișoara

În ce stadiu se află viitoare maternitate de lângă Spitalul Județean Timișoara

Autorităţile promit că nouă maternitate din Timişoara va fi gata la sfârşitul anului 2022, chiar dacă în prezent documentaţia pentru proiectare şi execuţie nu a intrat încă în faza de licitaţie.

Clădirea, care va fi construită de la zero, lângă Spitalul Judeţean, va beneficia de dotări ultramoderne şi de personal bine instruit şi va fi investiţia numarul unu din sănătate în Timişoara post-decembristă, spune managerul spitalului, Marius Craina. Directorul spitalului precizează că procedurile sunt la zi şi că în perioada următoare se vor finaliza formalităţile birocratice.

“Actualmente, se află în faza de licitație pentru proiect și execuție, sperăm că în câteva zile va fi publicat pe Sistemul de Achiziții Publice și desfășurată procedura care prevede semnarea contractului a acelei firme care va câștiga această licitație. Deci, din acest punct de vedere, cred că suntem într-o fază destul de avansată. Durata maximă a proiectului este de 42 de luni, 6 luni au trecut deci au rămas 3 ani. Sunt prevăzuți pentru a desfășura această fază, proiect plus execuție. Din punctul meu de vedere, decurge destul de fluent, nu au fost timpi pierduți ceea ce mă face destul de optimist în privința acestui proiect”, a declarat Marius Craina la Radio Timişoara.

Valoarea totală a proiectului este de peste 12 milioane de euro, inclusiv pentru aparatura necesară. Conform estimărilor făcute de autorităţi, maternitatea ar trebui să fie gata cel mai târziu la finalul anului 2022 şi va înlocui actuala maternitate Bega din Timişoara. Capacitatea noii unităţi va fi de peste 100 de paturi pentru mame şi 30 pentru nou-născuţi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*