Politic

Consilierul PSD Timișoara, Gabriela Popovici: “Un fapt care nu mi se pare normal în Timișoara anului 2019 ca părinții să zugrăvească sălile copiilor”

Consilierul PSD Timișoara, Gabriela Popovici: “Un fapt care nu mi se pare normal în Timișoara anului 2019 ca părinții să zugrăvească sălile copiilor”

Municipalitatea nu alocă bani pentru modernizarea școlilor din Timișoara. Situația fondurilor de reparații și investiții a școlilor din oraș este la limită. Majoritatea care sunt racordate la sistemul COLTERM nu au facturile plătite din luna martie.

Este de părere consilierul local PSD, Gabriela Popovici, care spune că reprezentanții primăriei își îndreaptă atenția doar asupra unităților de învățământ de prestigiu și în plus au tăiat din banii pentru bursele de merit ale elevilor.

Celelalte utilități și le plătesc cu firimitura ca să nu ajungă furnizorii să le taie accesul la aceste utilități. Din cauza finanțării mai slabe nu se mai pot acorda bursele de merit pentru copii. În mod normal aceste burse se acordau peste media de 8,50. Însă, din cauza faptului că bugetul pe 6 luni s-a transformat în bugetul pe 12 luni și accesul elevilor la bursele de merit a fost restricționat. Unii copilași au nevoie de această bursă, pentru că nu toți elevii au o situație financiară decentă și depind de acei bani. Poate depind pentru caiete, rechizite, pachețelul cu care merg la școală. Și este trist că nu au acces la acești bani.

Un fapt care nu mi se pare normal în Timișoara anului 2019 ca părinții să zugrăvească sălile propriilor copii. Să schimbe dușumelele, să schimbe băncile și scaunele ca să se poată desfășura în mod decent procesul de învățământ. Și toate acestea din cauza lipsei de finanțare a primăriei.

Domnul primar a participat luni la festivitatea de deschidere a școlilor la cele cu renume din Timișoara. Nu l-am văzut niciodată de când sunt consilier local să meargă într-o altă zonă, de exemplu la Școala Gimnazială Nr.1 sau la Școala Gimnazială Nr 15. Frumos ar fi să se acorde o atenție și școlilor care nu sunt în lumina reflectoarelor”, a precizat consilierul local PSD, Gabriela Popovici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*