Social

Muzeul Bibliei se redeschide la Timişoara

Muzeul Bibliei se redeschide la Timişoara

„Impactul pe care l-a avut expoziția anterioară ne-a determinat să organizăm o nouă ediție. Evenimentul va avea loc la Bastionul Theresia din Timişoara în perioada 17-27 septembrie”, au transmis organizatorii de la Asociaţia Renaşterea Familiei.

Veți avea ocazia să vedeți numeroase exemplare care nu au fost expuse la ediția anterioară. Printre ele se află: două manuscrise (unul din 1250, altul din 1529), două pagini din 1500, o pagină din prima ediție King James Version, un Evangheliar cu caractere chirilice din 1761-1762 (există doar două exemplare din această ediție), o Biblie în latină din 1700, o Biblie breloc ce a aparținut evanghelistului Billy Graham, cel mai mic exemplar al Bibliei Gutenberg, un sul al cărții Estera de 6,5 m şi multe alte exemplare speciale.

Bibliile fac parte din colecția privată a dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei. Vernisajul expoziției Muzeul Bibliei va avea loc marți, 17 septembrie, la ora 18.

„Organizăm acest muzeu cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*