Administrație

Clinica de balneologie, modernizată cu bani europeni

Foto: Octavian Pintean

Ambulatoriul Clinicii de balneologie a Spitalului Municipal din Timișoara va intra în modernizare. Primăria a câștigat proiectul de finanțare europeană în valoare de peste patru milioane de euro.

„Este vorba despre un proiect prin care realizăm extinderea, modernizarea și echiparea acestui ambulatoriu de specialitate de la Clinica de recuperare medicină fizică şi balneologie din cadrul Spitalului Municipal. Lucrul acesta se va realiza prin demolare parțială și extindere atât pe orizontală cât și pe verticală a grupului de clădiri de care dispunem. Vă reamintesc că aceste clădiri au fost recuperate de noi în instanţă, după ce au ajuns ca multe altele pe mâna știm noi cui. Am recuperate trei clădiri spitalicești”, spune Nicolae Robu.

Valoarea totală a proiectului este de 23,7 milioane lei cu TVA, finanţarea fiind asigurată din bani europeni, iar durata de execuţie este de 38 de luni.

Ambulatoriul va trebui să deservească cel puţin 2.150 de pacienţi beneficiari ai acestor servicii, estimându-se o creştere cu 35% a cotei de pacienţi care se vor prezenta în ambulatoriu.

Clinica de balneologie din Timişoara este cea mai mare din vestul ţării, dar a cunoscut o degradare accentuată, fiind şi închisă la un moment dat. Pacienţii beneficiază aici de duşuri subacvatice, băi kinetice, băi cu bule sau împachetări cu parafină, bazine cu apă termală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*