Eveniment

Tot mai mulţi şoferi se urcă băuţi la volan. Razie a Rutierei în Timiş

Tot mai mulţi şoferi se urcă băuţi la volan. Razie a Rutierei în Timiş
Adora Beauty

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 12 infracțiuni și au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 118 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 52 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 7 septembrie, în jurul orelor 06:58, polițiștii Secției 2 Timișoara au oprit pentru control, pe strada Aleea FC Ripensia din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 28 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În 08 septembrie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Deta au oprit pentru control, pe raza localității Soca, un autoturism, condus de un bărbat, de 38 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.12 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că şoferul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În 8 septembrie, la ora 15:43, polițiștii Orașului Jimbolia au oprit pentru control, pe strada Emmerich Bartzer din oraș,  un autoturism, condus de un bărbat, de 67 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot în 8 septembrie, la ora 03:17, polițiștii Secției 1 Timișoara au oprit pentru control, pe strada Ion Mihalache din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că şoferul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tuturor conducătorilor auto, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile săvârșite.

Polițiștii I.P.J Timiș trag un semnal de alarmă și le reamintesc tuturor participanților la trafic că o principală cauză generatoare de accidente este conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

“Recomandăm tuturor cetățenilor să conștientizeze acest pericol la care se supun, deoarece VIAȚA ARE PRIORITATE!”, au transmis poliţiştii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*