Social

Reduceri avantajoase pentru elevi la CFR

Foto: Octavian Pintean
Adora Beauty

În contextul începerii noului an şcolar, CFR Călători recomandă elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren.

Elevii beneficiază de abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a 2-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.

Exemple de tarife la abonamentele lunare, tren Regio clasa a 2-a, pe următoarele rute:

 • Timișoara Nord – Băile Calacea: 40,95 lei
 • Buziaș – Timișoara Nord:55,65 lei
 • Timișoara Nord – Giarmata:40,95 lei
 • Buziaș – Lugoj:46,20 lei
 • Vinga – Arad: 46,20 lei
 • Sântana – Arad: 46,20 lei
 • Subcetate – Simeria: 46,20 lei
 • Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:
 • pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP completat pe prima pagină).
 • pentru elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie;
 • în cazul elevilor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet la rubrica “menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimaţia de călătorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev.

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR roagă toți pasagerii să se asigure că au achiziționat legitimaţie de călătorie pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să sune la numerele de telefon din stațiile CFR, 021/9521 (pentru traficul intern plecări/sosiri din Bucureşti Nord) și  telefon  0256/493806 din Gara Timișoara Nord sau să se adreseze personalului din staţii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*